Milkshake krijgt winkel op Westergasterrein

Door ANP, maandag 17 juli 2017 07:09, views: 5, bron: ANP

AMSTERDAM - Het populaire festival Milkshake, dat 29 en 30 juli in Amsterdam plaatsvindt, krijgt een winkel op het Westergasterrein. In de winkel, die 21 juli de deuren opent, wordt Milkshake-merchandise verkocht en nog een gelimiteerd aantal kaarten voor zaterdag, zo maakte de organisatie maandag bekend.

Van de merchandise gaat 1 euro per artikel naar de nieuwe stichting For all who love, die zich door het jaar heen gaat inzetten voor diversiteit en tolerantie. Zo wil de stichting een kerstdiner voor roze ouderen gaan organiseren.

Het dancefestival Milkshake heeft al vijf jaar als motto 'niets moet, alles mag'. Het feest wil laten zien dat muzieksmaak en kledingkeuze helemaal losstaan van seksualiteit. Op het festivalterrein heerst een sfeer die vrij is van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest, stelt de organisatie. Milkshake wil de grote diversiteit aan huidskleuren, seksuele voorkeuren en verschijningsvormen vieren.

Verschillende podia

Aan het evenement werken talloze instellingen mee die subculturen vertegenwoordigen, zoals homodiscotheek De Trut uit Amsterdam en Mr B, de Nederlandse autoriteit op het gebied van de leer- en fetisj-scene.

Milkshake duurt dit jaar net als de vorige editie twee dagen. Het terrein bestaat weer uit een groot aantal verschillende podia die elk met performances, licht en muziek een heel eigen verhaal vertellen en gevoel uitdragen. De wereldberoemde discogroep Village People verzorgt een optreden en er is een ode aan Wham en de vorige jaar overleden zanger George Michael.

Op 28 juli is een speciaal 'pre-festival' voor verstandelijk gehandicapte LHBT, die zo ook de kans krijgen op een festivalervaring. Op de mini-editie zijn vrijwel alle activiteiten die ook op het 'grote' festival in het weekend aanwezig zijn. Aan dit speciale pre-festival werken alle medewerkers belangeloos mee.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

bottrap