logo songteksten.net

Will Smith: Netflix geeft filmmakers vrijheid

SAN DIEGO - Will Smith is dolblij met Netflix als opdrachtgever. De 48-jarige acteur sprak zijn waardering uit voor de streamingdienst tijdens een vraaggesprek op Comic Con. Smith was aanwezig op de jaarlijkse conventie in San Diego om te praten over zijn nieuwe film Bright, die is geproduceerd door Netflix.

Smith vertelde dat Netflix lef heeft en filmmakers veel artistieke vrijheid geeft. "Dat zal vast niet lang meer duren, maar nu geven ze je het geld en zeggen ze: ga maar een film maken". Dat betekent niet dat de I Am Legend-acteur definitief vaarwel zegt tegen de traditionele filmstudio's en hun bioscoopfilms. "Het grote scherm doet iets met mensen", zei Smith die eraan toevoegde dat het scherm thuis niet per definitie concurreert met die in de bioscoop.

De uitgesproken waardering van Smith voor Netflix komt een week na kritiek op de dienst door regisseur Christopher Nolan. Die zei tijdens een vraaggesprek over zijn oorlogsfilm Dunkirk, dat hij nooit met Netflix wil samenwerken omdat ze de essentie van een speelfilm niet begrijpen. "Als je een speelfilm maakt moet je hem in een theater laten afspelen", zei Nolan kortaf.

De fantasyfilm Bright vertelt het verhaal van een menselijke politieagent in Los Angeles ( Will Smith) die samen met een ork de misdaad bestrijdt in een wereld vol mensen en mythische wezens. De film is vanaf 22 december te zien op Netflix.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren