logo songteksten.net

Quincy Jones wil geld zien van erven Jackson

LOS ANGELES - Quincy Jones eist 30 miljoen dollar (26 miljoen euro) aan gedorven inkomsten van de beheerders van het nalatenschap van Michael Jackson. De 84-jarige producent en muzikant kwam donderdag persoonlijk naar de rechtbank in Los Angeles om te getuigen in zijn zaak.

Jones werd met een rolstoel de rechtszaal binnengebracht en sprak zich onomwonden uit: "We hebben een plaat gemaakt dus ik wil ervoor betaald worden. Zo simpel is het", stelde hij. Jones werkte lange tijd als producent voor Jackson, onder meer voor diens succesvolle platen Thriller en Bad. Sinds het overlijden van Michael Jackson in 2009 zegt Jones geen inkomsten meer te hebben gekregen voor zijn bijdrage aan de albums.

De advocaten van het nalatenschap van Jackson beweren dat Jones wel degelijk zijn deel van de inkomsten uit de verkoop van de albums heeft opgestreken. De producent ziet zich als eigenaar van de muziek en dat is en blijft Jackson en zijn erfgenamen, zo beargumenteren de advocaten.

Maar Jones ziet dat toch anders, zo bericht Variety dat aanwezig was bij de zitting. "Michael was als mijn zoon. Ik was altijd bij hem in de opnamestudio, zijn eigen familie niet", zei de oude producent nors. "Ik klaag Michael niet aan, ik klaag jullie allemaal aan", vervolgde hij emotioneel.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren