logo songteksten.net

22.000 handtekeningen voor vertrek R. Kelly

CHICAGO - In minder dan een dag tijd hebben ruim 22.000 mensen een online petitie getekend waarmee ze platenmaatschappij Sony oproepen om R. Kelly niet meer te steunen. Het sociale netwerk Care2, dat het initiatief nam voor de petitie, verzamelt onder de hashtag DropRKelly sinds donderdag handtekeningen.

Care2 wilde aanvankelijk 18.000 handtekeningen ophalen. Dat aantal werd al snel gehaald, waarna de grens werd opgetrokken naar 20.000. Nu ook dat aantal is gehaald, is het streven 25.000 krabbels te verzamelen.

Robert Kelly, zoals de artiest voluit heet, is wederom in opspraak geraakt. Volgens de ondertekenaars van de petitie zijn de recente beschuldigingen dat de r&b-zanger jonge vrouwen zou vasthouden in een sekte genoeg reden om hem te laten vallen. Zij roepen de platenmaatschappij op hetzelfde te doen.

Niet profiteren

"R. Kelly jaagt al 25 jaar op jonge meisjes. Het is tijd dat onze gemeenschap een einde maakt aan dit misbruik. Maar ondertussen kan hij gewoon doorgaan met het uitbrengen van albums, samenwerken met artiesten als Mariah Carey en Lady Gaga en wordt hij geƫerd op muziekevenementen. Hij zou niet moeten profiteren terwijl hij doorgaat met het maken van slachtoffers."

Het is niet bekend of Sony van plan is gehoor te geven aan de oproep.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren