logo songteksten.net

Despacito-zangers: Maduro misbruikt nummer

MIAMI - Luis Fonsi en Daddy Yankee hebben maandag fel uitgehaald naar de Venezolaanse president Nicolas Maduro. Ze vinden dat het staatshoofd moet stoppen met het gebruik van hun populaire nummer Despacito voor politieke doeleinden. Verder noemt Daddy Yankee de president een dictator.

Maduro gebruikte tijdens zijn wekelijkse televisieprogramma Op Zondag Met Maduro de muziek van de populaire track voor een eigen versie om zijn voorgenomen grondwetswijziging te promoten. Het is al maanden onrustig in Venezuela en de socialistische regering van het land wil volgens de oppositie de grondwet wijzigen om aan de macht te blijven.

"Op geen enkel moment is mij gevraagd noch heb ik toestemming gegeven om het nummer Despacito te gebruiken voor politieke doeleinden", schrijft Fonsi in een verklaring op Instagram. De in Puerto Rico geboren zanger is niet te spreken over de regering van Maduro. "Schandalig vanwege de staat waarin Venezuela, een land dat ik zeer liefheb, verkeert", vervolgt Fonsi.

Daddy Yankee ging op Instagram nog een stapje verder: "Je dictatoriale regime is een grap, niet alleen voor mijn Venezolaanse broeders, maar voor de hele wereld", schreef de rapper in reactie op de video van president Maduro.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren