logo songteksten.net

Team Paard van Sinterklaas maakt nieuwe film

AMSTERDAM - Regisseur Mischa Kamp en scenarist Tamara Bos, eerder verantwoordelijk voor de hit Het Paard van Sinterklaas, gaan samen een nieuwe film maken. De opnames van Kapsalon Romy gaan dit najaar van start, zo maakte producent Bos Bros dinsdag bekend.

Kapsalon Romy, dat eerder ook als boek verscheen, vertelt over het 10-jarige meisje Romy dat na school vaak naar haar oma toe moet omdat haar moeder moet werken. Haar oma is altijd druk met haar kapsalon en is heel streng tegen Romy. Maar als haar oma steeds vaker dingen vergeet, ontdekt Romy dat zij ook een heel andere kant heeft.

Acteurs zijn nog niet bekend; de casting vindt deze zomer plaats. Distributeur In the Air brengt de familiefilm in 2018 in de Nederlandse bioscopen uit.

Traditie

Kamp en Bos maakten samen eerder twee films over Het Paard van Sinterklaas, waarin het Chinese meisje Winky kennismaakt met de Nederlandse 5 december-traditie. De eerste film trok in 2005 bijna 400.000 bezoekers en won talloze prijzen in binnen- en buitenland. Het was de eerste grote bioscoopfilm over Sinterklaas, die een trend zette; tegenwoordig verschijnen er vrijwel ieder najaar wel één of twee titels over de goedheiligman in de theaters.

Bos schreef naast Het Paard van Sinterklaas ook hits als Minoes, Hoe overleef ik en Wiplala. Kamp regisseerde verder onder meer de veelbekroonde coming of age-film Jongens en de muzikale jeugdfilm Sing Song, die momenteel in de Nederlandse bioscopen draait.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren