logo songteksten.net

Vaderschap leert Rico & Sticks relativeren

AMSTERDAM - Rappers Rico en Sticks werden vorig jaar beiden vader en dat veranderde veel voor het duo. “Het relativeert en neemt daarmee veel zorgen weg, maar je kind is wel je achilleshiel”, zegt Junte Uiterwijk, beter bekend als Sticks, in een interview met Viva.

“Het is zo mooi. Als ik alleen al kijk naar die kleine, voel ik intense liefde”, vertelt Ricardo ‘Rico’ McDougal. De komst van hun kinderen is ook terug te horen op IZM, het eerste gezamenlijke album van de heren sinds Opgezwolle’s Eigen wereld uit 2006. “Door dit album, maar ook omdat ik een kleine heb gekregen, maak ik me minder druk om onbelangrijke dingen”, zegt Rico. “Vroeger kon ik me druk maken om gezeik van mensen of als bijvoorbeeld mijn auto stuk ging. Nu telt alleen mijn zoontje.”

Ook Sticks leerde “om relaxter te zijn”. “Om meer plezier te hebben, minder te moeten.” Volgens de rapper zijn hij en Rico tegenwoordig “een stuk meer down-to-earth”. “We zijn altijd gefocust geweest op steeds maar het volgende, maar de afgelopen tour hebben we gemerkt dat we meer konden genieten. Hé, dit was echt een leuke avond. In plaats van gelijk kijken what’s next.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren