logo songteksten.net

'Minder omzet voor dancefestivals'

AMSTERDAM - Hoewel dancefestivals en hun bezoekers in aantallen toenemen, krijgen de organisaties het lastiger, vooral doordat de ticketprijzen omlaag gaan. Dat staat in de halfjaarlijkse Dance Festival Monitor.

De eerste helft van dit jaar waren er 145 dancefestivals, tegen 111 in het eerste halfjaar van 2016. Het totaal aantal unieke festivalbezoekers steeg van 541.000 tot 571.000. Intussen daalde de omzet uit tickets met 0,8 procent naar 58,5 miljoen euro. De tickets waren gemiddeld 2 euro goedkoper.

Doordat er meer festivals zijn, moeten ze meer doen om publiek te trekken. Terwijl de kaartjes wat goedkoper worden, zijn de festivalorganisaties tegelijk meer kwijt aan investeringen.

De Dance Festival Monitor wordt volgens eigen zeggen opgesteld uit data van een groot aantal online-bronnen over alle dancefestivals uit Nederland. In het algemeen groeit het aantal festivals ook enorm. Ons land herbergde er vorig jaar 934, bijna honderd meer dan in 2015. Ook het aantal bezoekers nam vorig jaar toe, met 14,6 procent.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren