logo songteksten.net

3FM gooit het roer weer om

HILVERSUM - 3FM heeft opnieuw ingegrepen in de eigen programmering. Sinds het vertrek van boegbeelden als Coen Swijnenberg, Sander Lantinga en Gerard Ekdom zitten de luistercijfers van de radiozender in een vrije val. Nieuwe stemmen en een andere muziekmix moesten 3FM redden, maar de cijfers bleven dalen: het roer moest weer om.

3FM maakte woensdag bekend dat de zender in september voor de tweede keer in nog geen jaar zijn programmering omgooit. Zo verdwijnen Wijnand Speelman en Frank van der Lende uit de middag, vertrekt boegbeeld Giel Beelen helemaal en krijgen vrouwen een prominentere plek. Zowel Eva Koreman als Angelique Houtveen zijn vanaf volgende maand overdag te horen. Het duo Mark van der Molen en RĂ¡mon Verkoeijen volgt Van der Lende op in de middag. Eerder dit jaar wijzigde 3FM ook al de eerder ingeslagen nieuwe muzikale koers.

Volgens mediastrateeg Evert Bronkhorst is een ingreep nodig. "De eerdere wijzigingen werkten gewoon niet", zegt hij. Dat is niet zozeer de schuld van de dj's. "Je moet heel goed kijken wat de doelgroep nu eigenlijk wil. Het probleem is niet alleen de nieuwe poppetjes. Dat kan een positief effect hebben, maar je moet vooral weten wat het publiek wil horen."

Streaming

3FM raakte sinds 2015 veel luisteraars kwijt na de overstap van grote namen naar concurrerende stations en moest bovendien opboksen tegen de opkomst van streamingplatforms. Jongeren, de belangrijkste doelgroep van de zender, gingen naar Spotify of YouTube om hun favoriete muziek te beluisteren. Maar ook bij de jongeren die radio bleven luisteren bleef 3FM terrein verliezen.

Om de doelgroep terug te vinden moet 3FM nu vooral proberen de ideale mix te vinden tussen muziek en dj's. Nu was de muziekmix te rigoureus omgegooid, aldus Bronkhorst. Volgens hem zou 3FM een voorbeeld moeten nemen aan het Belgische Studio Brussel, waar het niet zozeer om de dj's draait maar vooral om de muziek.

Met de derde grote wijziging in korte tijd op komst wordt het voor 3FM in ieder geval een helse klus om de verloren luisteraar terug te winnen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren