logo songteksten.net

GoT-acteur vraagt fans geen Husky te kopen

LOS ANGELES - Peter Dinklage, die de rol van Tyrion Lannister speelt in de populaire serie Game Of Thrones, heeft fans opgeroepen niet zomaar een Husky te kopen. De poolhonden lijken veel op de wolven in uit serie en volgens de Amerikaanse dierenrechtenorganisatie PETA belanden veel Husky's uiteindelijk in het asiel.

"Alsjeblieft fans, ik snap dat deze wolfachtige honden populair zijn vanwege de serie en veel mensen kopen momenteel Husky's. Maar daar lijden de andere honden in het asiel onder, die vaak al een poos wachten op een baasje", aldus Dinklage in een verklaring tegen Us Weekly.

Volgens de Amerikaanse dierenrechtenorganisatie PETA kopen fans van de serie een poolhond, zonder zich te realiseren dat deze honden bijzonder veel aandacht en lichaamsbeweging nodig hebben. "Veel van deze viervoeters belanden uiteindelijk weer in een asiel. Dus alsjeblieft, alsjeblieft: als je een hond wil nemen, bereidt je dan voor op de verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt", zegt Dinklage die oproept om bij voorkeur een hond uit een asiel te adopteren.

De Game Of Thrones-acteur, die tevens vegetariƫr is, sprak zich in 2014 kritisch uit over de vleesindustrie, waar volgens hem veel dierenleed plaatsvindt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren