logo songteksten.net

Julie Newmar nog steeds in trek bij de mannen

ROTTERDAM - Julie Newmar krijgt nog steeds brieven en aanzoeken van mannen. Dat zegt de actrice, die in de jaren 60 Catwoman speelde in de tv-serie Batman, tegen het AD.

Erg vindt ze dat niet, integendeel. Ze kan naar eigen zeggen geen genoegen krijgen van de aandacht. De 84-jarige Newmar speelde destijds een vrouwelijke actieheld, iets wat nog nooit eerder op tv was vertoond. Ze deed alle stunts zelf: "Maar mijn stunts bestonden meestal uit rustig langs de kant zitten, terwijl de rest zich in het zweet werkte. met elkaar op de vuist ging of bommen gooide. Catwoman keek toe en vijlde haar nagels."

Na haar rol in Batman speelde ze in diverse films en tv-series, maar nog altijd wordt ze geassocieerd met Catwoman. "Ik denk niet dat je verveeld kan raken van iets goeds. Ik heb hier zo veel voor teruggekregen. Catwoman was populair. En ik mocht de rol doorgeven aan andere vrouwen, die er weer een ander karakter van maakten." Ze vergelijkt het met Carmen in de gelijknamige opera: "Elke generatie laat de wereld van haar tijd erin doorklinken."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren