logo songteksten.net

Schaamteloos meeblèren met 25 jaar Lowlands

BIDDINGHUIZEN - Meer dan dertigduizend Lowlanders verzamelden zich zaterdagmiddag in de grootste tent op het festivalterrein in Biddinghuizen voor het feestelijke jubileumprogramma van het jarige festival. De grote 25 jaar A Campingflight to Lowlands Paradise Greatest Hits Sing-Along betekende vijf kwartier lang schaamteloos meeblèren met de grootste hits uit 25 jaar Lowlands.

De Jeugd van Tegenwoordig kwam hun hit Watskeburt?! doen. Marco Roelofs van De Heideroosjes coverde Blur's Song 2. Spike van Di-rect deed Main Offender van The Hives en Dolf Jansen zong Fight for Your Right van de Beastie Boys, Iggy Pop's I Wanna be Your Dog en Ace of Spades (Motörhead). Niet de makkelijkste meezingers, maar de ramvolle tent deed zijn stinkende best de songteksten op grote schermen bij te benen. Dave von Raven (De Kik) leidde de festivalgangers door Armand's Ben ik te min en onder leiding van een enorm koor zong Lowlands We Are Your Friends van Justice en Seven Nation Army (The White Stripes). Als klap op de vuurpijl stond daar ineens gitarist Jan Akkerman op het podium voor een solo.

Dolf Jansen, host van het jubileumprogramma, memoreerde hoogtepunten uit de geschiedenis van het festival en nam het publiek mee naar de begindagen van A Campingflight to Lowlands Paradise, zoals het festijn in de Flevopolder officieel heet. "25 jaar geleden was hier helemaal niets. 25 jaar geleden waren hier twaalf plaggenhutten in een dorp dat Biddinghuizen heette." Dichter des vaderlands Ester Naomi Perquin schreef speciaal voor het jarige festival een gedicht en verdiepte zich daarvoor in de Lowlanders. "Ik heb naar jullie gekeken, aan jullie geroken, aan sommigen van jullie ook gelikt. Jullie zijn een echt volk. En het gaat volgens mij best goed met dit volk."

Aan Lowlandsheld Kees van Hondt de eer het spektakel af te sluiten, waarbij het publiek traditiegetrouw zijn meegebrachte takkenbossen en opblaasbeesten hoog de lucht in stak. Zelfs het koor op het podium was voor de gelegenheid voorzien van takken om uitbundig mee te zwaaien.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren