logo songteksten.net

Beckand maakt Lowlands wakker met muziek

BIDDINGHUIZEN - Duizenden Lowlanders verzamelden zich zondag aan het begin van de middag met een kopje koffie of voorzichtig eerste biertje in de Alpha voor een uurtje klassieke muziek. Het festival programmeert ieder jaar een klassieke act in Biddinghuizen en dit jaar is de eer aan het Noord Nederlands Orkest.

Dirigent Antony Hermus en het vijftigkoppig orkest lieten de festivalgangers genieten van een aantal bombastische klassiekers, waaronder Nacht op de kale berg van Moessorgski. Hermus stond zondag voor de derde keer op de bok op het driedaagse muziekfestival en genoot zichtbaar van het enthousiasme van de festivalgangers die na elk stuk in uitbundig klappen en joelen uitbarstten.

Kenner Tijl Beckand leidde elk stuk in met wat achtergrondinformatie en een treffende Lowlands-link, bijvoorbeeld over de componist die zich op jonge leeftijd dood dronk. "Als hij hier op Lowlands was geweest, was alle drank vrijdagavond al op geweest." Zonder enige moeite wist Beckand de Tsjechische componist Antonín Dvo?ák te linken aan de Amerikaanse gangsterrap.

De Amerikaanse sopraan Sara Hershkowitz schoof verkleed als Donald Trump, compleet met oranje geschminkt gezicht, aan voor een aria uit de opera Le Grand Macabre van Ligeti. Na een aantal kunstige kledingwissels veranderde de soliste tot grote hilariteit van het publiek uiteindelijk in een schaarsgeklede miss America. "En nu weer terug naar de inrichting", aldus Beckand na afloop.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren