logo songteksten.net

Scott maakt biografische film over Jeff Buckley

(Novum) - Jake Scott gaat een biografische film maken over het leven van zanger Jeff Buckley. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. Twilight-acteur Robert Pattinson heeft al aangegeven dolgraag de muzikant te willen spelen.

Het plan voor een biografische film over de zanger ligt al jaren op de plank. Nu lijkt er vaart in het project te komen. Het scenario is geschreven door Ryan Jaffe, bekend van de muzikale komedie The Rocker. De moeder van Buckley, Mary Guibert, gaat de film produceren.

De zanger, die vooral bekend is van het nummer Hallelujah, overleed in 1997 op 30-jarige leeftijd. Hij verdween nadat hij een duik in een rivier had genomen en werd een week later dood gevonden. Vermoedelijk is hij door de stroming meegesleurd en verdronken. Buckley was destijds verloofd met Joan Wasser, beter bekend onder haar artiestennaam Joan As Police Woman.

Scott is de zoon van de Britse regisseur Ridley Scott, bekend van actiefilms als Gladiator en American Gangster. Jake Scott heeft vorig jaar het drama Welcome to the Rileys gemaakt, over een echtpaar dat de dood van hun dochter moet verwerken. De film met James Gandolfini draait vanaf volgende maand in de Nederlandse bioscopen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren