logo songteksten.net

Sef terug uit Nepal met nieuwe muziek

AMSTERDAM - Sef is terug uit Nepal waar hij projecten van de Dopper Foundation voor schoon drinkwater en plastic heeft bezocht. Naast de vele indrukken nam de rapper ook geluidsopnames mee die hij tijdens zijn reis had gemaakt.

Sef zag in het land in de Himalaya hoe de bewoners dagelijks uren moesten lopen om schoon drinkwater te bemachtigen. Met het geluidsmateriaal dat hij opnam, heeft hij in Nederland een nummer gemaakt. "Ik heb mijn best gedaan om het niet te netjes te maken. Met een geluidsrecorder heb ik samples opgenomen. Natuurgeluiden, maar ook lokale optredens met verschikkende instrumenten. Bijvoorbeeld trommels. Toen ik terug was in Nederland, ben ik gaan knippen en plakken en heb ik er een productie van gemaakt. 98 procent van wat je hoort is 'found footage', ik heb er maar een klein dingetje bij gespeeld. Ik wilde al heel lang op die manier iets maken", vertelt Sef in Metro.

Het resulteerde in het nummer Vieren, waarvoor Yousef Gnaoui, zoals de rapper van geboorte heet, een toepasselijke tekst schreef. "Het gaat erover dat we af en toe een beetje moeten stilstaan en beseffen wat we allemaal hebben. Dit schrijf ik vaak voor mezelf op als een soort reminder."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren