logo songteksten.net

Maassilo was derde Nederlandse stop Allah-Las

ROTTERDAM - De Maassilo in Rotterdam zou voor de Allah-Las de derde Nederlandse stop worden in een week tijd. De band trad dinsdagavond op in Groningen tijdens het festival Noorderzon in het Noorderplantsoen en zondagavond in Venlo tijdens het Zomerparkfeest. Donderdagavond worden ze verwacht in Warschau in Polen. Ze sluiten het Europese deel van hun tour vrijdag en zaterdag af in Frankrijk.

Allah-Las is een Amerikaanse rockband die zich laat inspireren op surfpopliedjes uit de jaren zestig. De psychedelische garagesurfrockers uit Los Angeles stonden in 2015 op festival Lowlands, in het jaar na de release van hun tweede album Worship The Sun. Het debuutalbum werd uitgebracht in 2012 en draagt de naam van de band. De naam is een knipoog naar The Jesus and Mary Chain. Vorig jaar bracht de band het derde album uit: Calico Review.

Het succes van de Californische band is de laatste jaren enorm gegroeid, omdat ze volgens de programmeurs van de Maassilo veel meer zijn dan een gezellig retro-revivalbandje. De Amerikanen hebben de afgelopen jaren een trouwe band met Nederland ontwikkeld.

De band werd in 2008 opgericht in Los Angeles. De groep bestaat uit Matthew Correia (drums), Spencer Dunham (basgitaar), Miles Michaud (zang en gitaar) en Pedrum Siadatian (gitaar).

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren