logo songteksten.net

New Yorks museum eert Julianne Moore

NEW YORK - Het museum voor de moderne kunst in New York (MoMA) organiseert in november een galafeest ter ere van actrice Julianne Moore, zo weet The Hollywood Reporter. Volgens de curator van het MoMA is de 56-jarige Moore een moedige en veelzijdige actrice die geldt als inspiratie voor veel huidige en aanstaande acteurs.

"Julianne Moore is de onbevreesde kampioene van de film", aldus curator Rajendra Roy in een verklaring. "Er lijkt geen uitdaging te moeilijk voor haar en ze legt de lat voortdurend hoger. Ze is een inspiratiebron voor legio acteurs en actrices over de hele wereld", vervolgt de curator.

Moore won in 2015 een Oscar voor beste actrice voor haar rol in Still Alice. Ze werd een paar keer eerder genomineerd voor het gouden beeldje, waaronder voor haar acteerwerk in Boogie Nights uit 1998 en The Hours in 2003. Het MoMA organiseert elk jaar een galafeest ter ere van een filmster. Acteur Tom Hanks, actrices Cate Blanchett en Tilda Swinton werden eerder in het zonnetje gezet door het museum.

Julianne Moore is vanaf oktober te zien in de speelfilm Suburbicon onder regie van George Clooney.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren