logo songteksten.net

Ed Sheeran, Kendrick Lamar winnen VMA's

LOS ANGELES - Ed Sheeran is gekozen tot beste artiest van het jaar. De 26-jarige Brit won de prijs tijdens de 34e MTV Video Music Awards. De zanger trad ook op tijdens de show met zijn hitsong Shape Of You, samen met rapper Lil Uzi Vert. Rapper Kendrick Lamar viel zes keer in de prijzen.

Naast Sheeran was Kendrick Lamar de grote winnaar met zijn videoclip van het nummer Humble. De 30-jarige rapper uit Compton, Californië was genomineerd voor acht awards en won er zes, waaronder beste videoclip van het jaar voor de clip van Humble.

Meidenband Fifth Harmony kreeg uit handen van Paris Jackson de prijs voor beste popvideo voor de clip van hun nummer Down. Zanger en songwriter Khalid werd door het publiek van MTV gekozen tot beste nieuwkomer van het jaar.

De MTV Video Music Awards werden gepresenteerd door zangeres Katy Perry, die zelf ook optrad met haar nummer Swish Swish. De beste nieuwkomers van vorig jaar, de band DNCE met leadzanger Joe Jonas, zong samen met Rod Stewart zijn klassieke hitsong Da Ya Think I'm Sexy. Verder traden onder andere Miley Cyrus, Demi Lovato en Shawn Mendes op gedurende de drie uur durende liveshow.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren