logo songteksten.net

Stormloop op laatste kaarten Paul van Vliet

DEN HAAG - Op de laatste reeks voorstellingen van cabaretier Paul van Vliet is zaterdag een stormloop ontstaan. De kassa van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag raakte overbelast en was zeer slecht bereikbaar, zo bevestigt het theater op Twitter: “Excuses voor het ongemak.”

Van Vliet liet zaterdagochtend weten zijn reeks one-man-shows in de Koninklijke Schouwburg dit najaar te voltooien. Daarna zal het 81-jarige theatericoon alleen nog voor incidentele voorstellingen het podium opgaan. In totaal zal Van Vliet zijn voorstelling Alleen op zondag nog zes maal spelen. De laatste keer is op zondag 10 december.

Van Vliet begon met cabaret toen hij in de jaren vijftig in Leiden rechten studeerde. Hij speelde daarna in diverse gezelschappen en richtte in de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag het kleine theater Pepijn op. Daarna speelde hij tientallen jaren oneman-shows in binnen- en buitenland.

Onsterfelijk

De cabaretier maakte zichzelf onsterfelijk met populaire typetjes als Majoor Kees, Baron Taets van Avezaethe of Haagse Benny. Veel liedjes van Van Vliet werden hits, zoals Meisjes van dertien, Veilig achterop bij vader op de fiets of Pappa is blijven hangen aan de sixties.

Ook vertolkte Van Vliet rollen in diverse toneelstukken en musicals, zoals My Fair Lady en Liefdesbrieven, een voorstelling met Anne-Wil Blankers die meerdere malen werd hernomen. De cabaratier ontving een groot aantal onderscheidingen en prijzen. Zo won hij een Gouden Harp, een Edison en Cultuurprijzen van Den Haag, Rotterdam en Vlaanderen. Ook is hij Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren