Frank Masmeijer had uitspraak graag gehoord

Door ANP, donderdag 14 september 2017 08:51, views: 13, bron: ANP

AMSTERDAM - Frank Masmeijer zou woensdag te horen krijgen of hem een straf boven het hoofd hangt vanwege betrokkenheid bij cocaïnesmokkel, maar de Belgische rechter besloot het vonnis uit te stellen. Tot onvrede van de voormalig presentator, die graag wil weten waar hij aan toe is.

“Het duurt allemaal wel lang, ja”, zegt Frank in De Telegraaf. De voormalig showmaster werd in september 2014 opgepakt op verdenking van cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen. Masmeijer zat maandenlang vast, eind juni mocht hij de cel verlaten met een enkelband om. In maart eiste het Openbaar Ministerie in België een celstraf van zeven jaar en een boete van 4000 euro tegen Frank.

“Graag had ik gisteren gehoord waar ik aan toe zou zijn”, zegt de oud-presentator. De uitspraak is echter uitgesteld tot 13 oktober. “Nu moet ik nog een maand wachten op het vonnis.”

Na de veroordeling wil Frank “eindelijk een nieuwe start maken en dit achter me laten”. Hij hoopt op een televisiecomeback, zei hij eerder in interviews. Vooralsnog hoopt Frank zich een bestsellerauteur te mogen noemen, zijn boek Frank en vrij verschijnt donderdag. “Het mag duidelijk zijn dat ik wel hoop dat er nogal wat boeken van verkocht worden, ja. Dat zou me zeer welkom zijn.”

bottrap