logo songteksten.net

Lady Gaga: ik ben een vechter

LOS ANGELES - Lady Gaga is vastberaden om haar gezondheidsproblemen te boven te komen. Dat zegt de Amerikaanse zangeres in een verklaring op sociale media kort nadat werd aangekondigd dat ze haar Europese tournee heeft afgezegd. Haar concert in Amsterdam op 3 oktober gaat daardoor niet door.

"Ik ben altijd eerlijk geweest over mijn worsteling met mijn lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen. Al jaren probeer ik de oorzaak te vinden. Het is ingewikkeld en lastig uit te leggen maar we proberen het uit te zoeken", schrijft Gaga, die van plan is later uitgebreid haar verhaal te doen wanneer ze "sterker" is. "Zodat ik niet alleen het bewustzijn kan vergroten maar ook anderen kan helpen die net zo lijden als ik."

"Ik gebruik het woord 'lijden' niet voor medelijden of aandacht", gaat de 31-jarige Gaga verder. Ze zegt teleurgesteld te zijn in mensen die suggereren dat ze haar gezondheidsproblemen verzonnen heeft om onder haar tournee uit te komen. "Als je mij kent, zou je weten dat dat niet verder van de waarheid kan zijn. Ik ben een vechter. Ik gebruik het woord lijden niet alleen omdat trauma en chronische pijn mijn leven veranderd hebben, het weerhoudt me er ook van om een normaal leven te leven."

Zestig jaar

De pijn houdt Gaga ook weg van hetgeen ze het liefst doet: optreden voor haar fans. "Ik kijk er naar uit om snel weer te gaan touren, maar ik moet nu bij mijn dokters zijn zodat ik straks weer sterk genoeg ben om op te treden voor de komende zestig jaar en verder. Ik hou van jullie."

De hitzangeres kampt al enige tijd met ernstige pijnklachten die voortkomen uit een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Donderdag werd ze opgenomen in een ziekenhuis. Haar dokters adviseerden vervolgens haar tour voorlopig uit te stellen. Gaga wil het Europese deel begin 2018 inhalen. Een nieuwe datum voor het concert in Amsterdam is nog niet bekend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren