Trump kraakt kijkcijfers Emmy's

Door ANP, woensdag 20 september 2017 09:17, views: 2, bron: ANP

WASHINGTON - Donald Trump heeft het weer eens niet kunnen laten om te twitteren over de laatste kijkcijfers. De Amerikaanse president neemt dit keer de cijfers van de uitreiking van de Emmy's, waarin hij veel bekritiseert werd, onder de loep.

"Het is triest om te zien hoe slecht de kijkcijfers voor de Emmy's waren afgelopen nacht - de slechtste ooit", twittert Trump smalend. De president voegt eraan toe dat zijn aanhangers, de door Hillary Clinton genoemde 'deplorables', het slimst waren om niet te kijken.

In totaal keken zondag zo'n 11,4 miljoen Amerikanen naar de Emmy's. Dat is nog altijd iets hoger dan vorig jaar, toen de show met 11,3 miljoen het laagste cijfer ooit noteerde. Veel sprekers grepen de uitreiking aan om Trump aan te vallen of grapjes over de president te maken. Ook zijn voormalige woordvoerder Sean Spicer maakte zijn opwachting. Hij nam zichzelf en Trump op de hak.

Trump houdt zich vaker bezig met minder politieke zaken. Zo bekritiseerde hij eerder dit jaar Arnold Schwarzeneggers optreden in zijn oude show The Apprentice. Hij noemde de kijkcijfers 'een totale ramp' en vroeg zich honend af of zo'n grote filmster niet betere scores zou moeten trekken. Ook riep Trump zelfs op om voor Schwarzenegger te bidden.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

bottrap