logo songteksten.net

Sylvia Hoeks kweekte 7 kilo spieren voor rol

AMSTERDAM - Actrice Sylvia Hoeks moest 7 kilo spiermassa kweken voor haar rol in Blade Runner 2049, waarin ze veel vechtscènes heeft. ''Toen ik de rol bemachtigde kreeg ik een trainer, een psycholoog en een diëtist'', vertelde Sylvia woensdag tijdens een bliksembezoek aan Amsterdam. "In de periode voor de opnames trainde ik drie maanden lang zes uur per dag en dat zes dagen per week."

Sylvia trainde met Lesley Paterson, een Schotse kampioen op het gebied van triatlon. ''Ze heeft me er echt doorheen gesleept met haar enthousiasme. Maar op de zondagen kon ik echt niets meer bewegen, dan was ik echt dood en lag ik uitgeblust op de bank. Het vele trainen heeft zich wel uitbetaald. Ik leerde echt discipline van haar en daar heb ik veel aan gehad voor mijn personage. Ik voelde me ook helemaal anders, het was een enorme transformatie. Het heeft me uiteindelijk veel geleerd in het ontmoeten van mijn personage, Luv genaamd."

Sylvia heeft een groot aantal vechtscènes in de nieuwe film van regisseur Denis Villeneuve. Blade Runner 2049 is het langverwachte vervolg op de film Blade Runner uit 1982. ''Voor deze scènes moest ik ook echt de kracht hebben om de gevechten aan te kunnen'', vertelde Sylvia.

Sportfanaat

Ook tijdens de opnames in Boedapest, die 4,5 maand duurden, trainde Sylvia door. Maar meteen daarna stopte ze resoluut met trainen. ''Ik ben helemaal geen sportfanaat, ik miste het doel voor het trainen. Ik werd redelijk snel mezelf weer, dat ging heel hard."

In Blade Runner 2049 is Sylvia Hoeks te zien met onder anderen Ryan Gosling, Harrison Ford en Jared Leto. Deze week maakt Sylvia een promotietour langs Berlijn, Rome, Amsterdam, Londen en Los Angeles waar ze dit jaar naartoe verhuisde. Ze vertelt te moeten lachen om de filmposter waar ze op staat. ''Het doet me denken aan de draaiperiode en de karaktertrekken van het personage over wie ik nog niet te veel mag verklappen."

Sylvia Hoeks zag op jonge leeftijd al het origineel van Blade Runner, met daarin een hoofdrol voor Rutger Hauer. ''Voor mij als klein meisje was film een medium om te ontsnappen aan de realiteit en om mezelf beter te begrijpen en op reis te gaan met het karakter. Blade Runner heeft op mij een grote indruk achtergelaten. Toen ik de set opstapte van Blade Runner 2049 had ik weer hetzelfde gevoel als wat ik als klein meisje had. Dat onaardse, intense gevoel."

Blade Runner 2049 draait vanaf 5 oktober in de bioscopen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren