New Order schikt met ex-bassist

Door ANP, woensdag 20 september 2017 19:53, views: 4, bron: ANP

MANCHESTER - New Order heeft een schikking getroffen met ex-bassist Peter Hook. Dat meldden de leden van de band in een verklaring. Hook steggelde met de andere bandleden over royalties en het gebruik van de namen van New Order en Joy Division, de voorganger van New Order.

Hook was een van de originele leden van beide bands. In 2007 vertrok hij bij New Order. Vier jaar later kwamen de overgebleven bandleden met een nieuw bedrijf om de financiële zaken rond de band en Joy Division goed te regelen. Volgens Hook kreeg hij daarna niet meer waar hij recht op heeft. In een rechtszaak eiste hij een bedrag van bijna 3 miljoen euro voor niet betaalde royalties.

New Order claimde daarna dat Hook, die intussen een eigen band had opgericht, oneigenlijk gebruik zou maken van de namen en merchandise van de bands waarin hij had gezeten.

Nu is er dus een schikking. Wat die precies inhoudt is niet bekendgemaakt, maar de leden van New Order zijn tevreden. “We kunnen nu doorgaan met wat we het beste kunnen en dat is het maken van muziek”, zeggen ze in de verklaring.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

bottrap