logo songteksten.net

Droomwens 'Terminator' in vervulling

PASSAU - Arnold Schwarzenegger heeft woensdag de dag van zijn leven gehad. ‘The Terminator’ was neergestreken in het Duitse Passau om daar de Dom te bezoeken. Het was een droomwens van de acteur om bij een concert in de kathedraal te zijn.

Het kerkorgel in het Duitse stadje is een van de grootste ter wereld en telt 17.794 pijpen. “Vanaf mijn kinderjaren heb ik ervan gedroomd ooit een concert bij te wonen”, vertelde ‘Arnie’ aan de toegesnelde media. Hij had zijn komst geheim weten te houden tot verrassing van de kerkgangers die ook naar het kerkconcert kwamen luisteren.

Schwarzenegger was met enkele Amerikaanse vrienden in Passau. Voor de Oostenrijker werd het helemaal een gedenkwaardige dag toen hij naar boven mocht om het reusachtige orgel van dichtbij te bekijken. Hij kreeg uitleg van kerkorganist Ludwig Ruckdeschel. “Dit orgel heeft een beter geluid dan de Dolby Surround Sound in de bioscoop’, grapte de muzikant.

Tenslotte mocht Schwarzenegger zelf ook nog wat toetsen aanslaan op het orgel. Niet alleen tot grote vreugde van hemzelf, maar ook van de kerkgangers beneden. Een begenadigd musicus is aan de acteur niet verloren gegaan. Maar op een video op YouTube is te zien dat hij van oor tot oor glundert, ondanks zijn valse noten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren