logo songteksten.net

Joris Linssen schiet pas na montage vol

AMSTERDAM - Als presentator van Hello Goodbye hoort Joris Linssen veel emotionele verhalen aan. Toch weet hij zijn emoties onder controle te houden zolang de camera draait. “Als het echt helemaal is afgemonteerd met de muziek, valt alles bij elkaar. Ik zie het dan als kijker en schiet ook vaak vol”, zegt hij in De Telegraaf.

Volgens Joris is het tijdens de opnamen op Schiphol zaak “te onthouden dat als iemand verdriet heeft, het zijn of haar verdriet is”. “Ik concentreer me op het gesprek, om diegene uit de verf te laten komen. Het geeft geen pas als je mij ziet huilen. Het gaat op dat moment niet om mij.”

De beste verhalen komen volgens Joris spontaan. Zo maakt “een leuke, blonde jongen van een jaar of twintig” indruk door te vertellen dat hij vroeger een meisje was. “Die jongen beslist in een split second op tv een coming out te hebben. Dat geeft mij een enorme verantwoordelijkheid. Ik wil hem helpen boven zichzelf uit te stijgen.”

Als presentator moet je volgens Joris met dergelijke verrassingen om kunnen gaan. “Bij andere KRO-NCRV-programma’s als Hij is een zij is erover nagedacht mee te doen, nu komt het als donderslag bij heldere hemel.” Dergelijke items bestempelt Joris tot zijn lievelingsitems. “Samen komen we op grote hoogte en ik laat als piloot mensen zachtjes landen.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren