logo songteksten.net

Bebloede Gijs Naber in eerste beelden Redbad

AALBORG - Regisseur Roel Reiné heeft donderdag de eerste foto van zijn nieuwe historische epos Redbad naar buiten gebracht. Op het beeld zijn hoofdrolspelers Gijs Naber en Loes Haverkort te zien die zich aan elkaar vastklampen, midden in een veld met lijken.

Redbad vertelt over de Friese held die in de vroege Middeleeuwen met hulp van de Vikingen strijd voerde tegen de christenen die hun geloof met harde hand opdrongen in de lage landen. Een groot deel van de film wordt gedraaid in het preHistorisch Dorp in Eindhoven. Verder vinden opnames plaats op Ameland en in België, Duitsland en Denemarken.

De eerste opnames vonden de afgelopen week plaats bij Limfjord, een baai in de Deense regio Noord-Jutland. De filmploeg is dinsdag neergestreken in Duitsland. De titelrol wordt gespeeld door acteur Gijs Naber. Andere hoofdrollen worden gespeeld door Huub Stapel, Martijn Fischer, Lisa Smit, Teun Kuilboer, Loes Haverkort en Aus Greidanus sr.

Regisseur Roel Reiné maakte de afgelopen twaalf jaar carrière in Hollywood. Zijn laatste wapenfeit is de Marvel-serie Inhumans. Zijn vorige Nederlandse film, Michiel de Ruyter, trok bijna 1 miljoen bezoekers naar de bioscopen.

Redbad wordt in 2018 in de Nederlandse bioscopen verwacht.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren