Huub Stapel gaat in 2018 King Lear spelen

Door ANP, donderdag 21 september 2017 20:06, views: 2, bron: ANP

MAASTRICHT - Acteur Huub Stapel gaat volgend jaar de hoofdrol spelen in een nieuwe versie van het toneelstuk King Lear van William Shakespeare.

De voorstelling wordt in het seizoen 2018-2019 opgevoerd door de Toneelgroep Maastricht. De regie is in handen van Servé Hermans. Stapel en Hermans maakten dit seizoen samen de veelgeprezen voorstelling Pinkpop.

King Lear wordt beschouwd als een van de grootste werken die Shakespeare schreef. Het stuk vertelt over een vorst die zijn rijk wil verdelen onder drie dochters. Het verkeerd inschatten van zijn kinderen luidt zijn eigen teloorgang in.

Vastgoed BV

De rol van Lear werd recent in Nederland ook gespeeld door onder meer Mark Rietman, André van den Heuvel en Frieda Pittoors. Andere acteurs in de nieuwe versie van Toneelgroep Maastricht zijn nog niet bekend.

Huub Stapel is dit seizoen eerst nog te zien in de voorstelling Vastgoed BV van schrijver David Mamet. Het stuk gaat 9 oktober in première en is daarna door heel Nederland te zien. Ook vertolt Stapel een van de hoofdrollen in het historische epos Redbad dat regisseur Roel Reiné momenteel opneemt.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

bottrap