Arthur Japin spreekt docu over Indië in

Door ANP, donderdag 21 september 2017 22:02, views: 3, bron: ANP

AMSTERDAM - Schrijver Arthur Japin heeft de voice-over ingesproken van de nieuwe documentaire De vergeten krijgers. Dat heeft distributeur Full Color Entertainment donderdag gemeld.

De film belicht de onbekende geschiedenis van de Indo-Afrikaanse militairen die in de kolonie Nederlands-Indië voor 'Koningin, volk en vaderland' vochten. In de documentaire volgt regisseur Griselda Molemans een kleinzoon van een Afrikaanse KNIL-soldaat. De toen pas 19-jarige Daniël Cordus werd samen met zijn twee broers als krijgsgevangenen aan de beruchte Birmaspoorweg tewerkgesteld door de Japanse bezetter.

Cordus strijdt sinds zijn gedwongen komst naar Nederland voor eerherstel van alle Indo-Afrikanen die voor de Nederlandse vlag gestorven zijn. De vergeten krijgers gaat op 24 september in première en is vanaf 28 september in de Nederlandse bioscopen te zien.

Het is niet de eerste maal dat Japin zijn stem leent aan een documentaire. In 2009 verzorgde de schrijver ook de voice-over van de documentaire Angst van regisseur Michiel van Erp.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

bottrap