logo songteksten.net

Shia LaBeouf: rechtszaak barman is afpersing

LOS ANGELES - De rechtszaak die een barman heeft aangespannen tegen Shia LaBeouf, is een vorm van afpersing. Dat schrijft de advocaat van de acteur in een verzoek aan de rechtbank de zaak te seponeren.

In april verschenen videobeelden online, waarop was te zien hoe Shia uit een bowlingcentrum werd gezet na een tirade. Die was gericht aan barman David Bernstein, die de acteur een drankje weigerde omdat Shia in zijn ogen al te veel op had. De Transformers-ster maakte hem daarop onder meer uit voor racist.

De barman wil de acteur voor de rechter slepen voor laster en geweldpleging. Volgens de advocaat van Shia doet hij dat alleen omdat het om een Hollywoodster gaat. "Anders zou dit nooit meer dan een privé-aangelegenheid zijn geweest."

Volgens de raadsman vallen de woorden van de acteur onder de vrijheid van meningsuiting. "Schelden, hoe onuitstaanbaar of vulgair dan ook, is geen laster." De gebalde vuisten van Shia die de barman zag als aanzet tot geweld, waren volgens de advocaat slechts "onderdeel van de communicatie".

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren