Interview Paay over sekstape wellicht beste

Door ANP, maandag 25 september 2017 12:20, views: 3, bron: ANP

HILVERSUM - Het interview dat Patricia Paay in Jinek gaf over haar sekstape wordt mogelijk bestempeld als het beste tv-interview van 2017. Eva Jinek is in de race voor de Sonja Barend Award. De VARAgids maakte maandag de longlist bekend.

“Invoelend én feitelijk”, noemt de VARAgids het veelbesproken interview met Paay. “Jinek stelt alle vragen die we óók willen horen (‘was het slim om je te laten filmen?’) terwijl advocaat Langelaar en Peter R. de Vries (aan tafel als adviseur van Paay) op zulke momententen tegengas geven. Goed inkijkje in de gevolgen van trial by social media, en een van de vele uitstekende interviews die Jinek afgelopen seizoen voerde.”

Jinek staat twee keer op de longlist van tien interviews. Ook het gesprek dat zij en Jeroen Pauw met Jan Roos voerden voor Pauw & Jinek maakt kans op de prijs. Ook Pauw, die de Sonja Barend Award al twee keer won, is met twee interviews in de race. Het gesprek dat hij met Diederik Samsom had voor 5 Jaar later behoort volgens de VARAgids tot de tien beste interviews van het afgelopen jaar.

Koning

Jinek en Pauw krijgen verder concurrentie van onder anderen Matthijs van Nieuwkerk, Mariëlle Tweebeeke en Tijs van den Brink. Van den Brink interviewde Pauw voor Adieu God? Ook Janine Abbrings gesprek met de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan en het interview van Wilfried de Jong met koning Willem-Alexander staan op de longlist.

De Sonja Barend Award wordt op 19 oktober uitgereikt door Sonja Barend zelf. De uitreiking vindt plaats tijdens De Wereld Draait Door.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

bottrap