186.000 mensen kijken naar docu over Wilders

Door ANP, donderdag 12 oktober 2017 09:43, views: 3, bron: ANP

HILVERSUM - De documentaire over Geert Wilders heeft woensdagavond 186.000 kijkers getrokken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

De anderhalf uur durende film WILDERS komt van de hand van de Amerikaanse regisseur Stephen Morse. Hij filmde de PVV-leider vier maanden lang in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van maart. Vorige maand was een ingekorte versie van de documentaire al te zien bij de commerciƫle jongerenzender Viceland. Enkele tienduizenden mensen keken er toen naar.

Dat de NTR de film over de PVV-leider uitzond, is opmerkelijk te noemen. Een andere politieke documentaire, over Jesse Klaver, zorgde deze maand voor veel ophef. BNNVARA wilde de film aanvankelijk uitzenden, maar zag daar van af na felle kritiek op het feit dat de documentairemaker zelf voor GroenLinks actief was tijdens de laatste verkiezingscampagne.

Een van de best bekeken programma's van de woensdag was overigens Oranje boven down under. Het dagelijkse verslag over de World Solar Challenge en de Nederlandse deelname daaraan wist bijna 2 miljoen mensen te boeien. Daarmee is het de best bekeken aflevering tot nu toe.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

bottrap