Hek om Breaking Bad-huis om pizzagooiers

Door ANP, donderdag 12 oktober 2017 11:29, views: 4, bron: ANP

ALBUQUERQUE - De bewoners van het huis dat tijdens de opnames van de hitserie Breaking Bad fungeerde als filmset, zijn het spuugzat dat mensen steeds pizza's op hun dak blijven gooien. Daarom gaat er een hek om de woning heen, meldt de lokale zender KOB 4.

De eengezinswoning in de Amerikaanse staat New Mexico is al jaren een toeristische trekpleister. Fans van de serie willen met eigen ogen zien waar hoofdpersonage Walter White (Bryan Cranston) heeft 'gewoond'. In een bekende scene gooit hij uit woede een pizza op zijn dak nadat hij wordt buitengesloten door zijn vrouw. Veel fans willen deze scene blijkbaar naspelen.

De bewoners van het huis hebben het na jaren van vandalisme en huisvredebreuk nu gehad met de langstrekkende Breaking Bad-liefhebbers. Daarom gaat er een groot ijzeren hek om de woning en de tuin heen. Zo hoopt bewoonster Joanne Quintana dat niet alleen het gooien van pizza's ophoudt, maar dat mensen ook geen stenen meer stelen van haar oprit als souvenir en dat ze ophouden met brutale vragen. Zo kreeg ze te horen dat ze haar garage dicht moest doen voor de foto en dat ze opzij moest omdat ze anders in het kiekje terecht zou komen.

Breaking Bad, dat van 2008 tot en met 2013 te zien was op televisie, gaat over de scheikundeleraar Walter White. Wanneer hij ontdekt dat hij kanker heeft, gaat hij de drug methamfetamine produceren om zo de financiële toekomst van zijn gezin veilig te kunnen stellen. Hij is hier zo succesvol in dat hij al snel uitgroeit tot een ware drugsbaas. De hitserie sleepte maar liefst 110 awards binnen.

bottrap