logo songteksten.net

Film met Noortje Herlaar wint acht prijzen

AMSTERDAM - De Nederlandse familiefilm Toen mijn vader een struik werd is de afgelopen maanden bekroond met acht prijzen over de hele wereld, maakte producent Lemming Film woensdag bekend. De laatste bekroning was afgelopen weekend op een festival in de Verenigde Arabische Emiraten.

Toen mijn vader een struik werd is de verfilming van het gelijknamige kinderboek van Joke van Leeuwen. In de film vlucht de tienjarige Toda voor een oorlog in haar thuisland. Op haar spannende en soms gevaarlijke reis weet ze steeds beter voor zichzelf op te komen en haar angsten te overwinnen.

De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Noortje Herlaar, Teun Kuilboer en de jonge actrice Celeste Holsheimer. Ook Susan Visser, Anneke Blok, Leny Breederveld en Ali Ben Horsting vertolken rollen. Toen mijn vader een struik werd is geregisseerd door Nicole van Kilsdonk (Patatje Oorlog, Ventoux).

De jeugdfilm is komende week te zien in de competitie van het festival Cinekid. Daarna verschijnt Toen mijn vader een struik was op dvd.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren