logo songteksten.net

Pleun Bierbooms heeft genoeg van covers

HILVERSUM - Pleun Bierbooms komt volgende maand met haar eerste zelfgeschreven single. De winnares van The Voice of Holland 2016 vond het tijd om haar eigen liedjes te gaan schrijven, zonder hulp van het programma of haar coach Waylon.

"Aan optredens had ik geen gebrek", vertelt Pleun tegen het AD. "Het hele land gingen we door. Drie, vier, soms vijf optredens in de week. Maar ik zong wel altijd covers." Speciaal voor Pleun schreef Anouk bijvoorbeeld het nummer I miss you. "Echt supertof dat ze dat heeft gedaan, al denk in nu dat het toch niet zo bij me paste. Maar ja, ik wilde ook door. Dat de mensen wisten: zij is bezig."

Die tijd is nu voorbij. De negentienjarige zangeres wil dichter bij zichzelf blijven. "Dat is wat ik nu wil: mijn eigen verhaal, eigen teksten, eigen onderwerpen. Als ik iets zing, wil ik een verhaal vertellen." Voor hulp kon ze niet meer terecht bij Waylon, die vooraf zei 'er altijd voor haar te zijn om muziek te maken of schrijven, te praten of gewoon te chillen'. "Ach, je moet het toch zelf doen", besluit Pleun.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren