logo songteksten.net

Regisseur onder vuur om seksuele intimidatie

LOS ANGELES - Tientallen vrouwen beschuldigen de Amerikaanse regisseur James Toback (72) van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hij stelde jonge vrouwen seksueel getinte vragen of masturbeerde in hun bijzijn, berichtte de krant Los Angeles Times.

De krant sprak afzonderlijk 38 vrouwen die dergelijke ervaringen hadden met de regisseur van films als When Will I Be Loved en Black and White. Hij benaderde vrouwen en stelde zich voor als filmmaker die iets kon betekenen voor hun carrière.

Vrouwen die meegingen naar hotelkamers of parken, claimen dat hij zich vervolgens misdroeg. ''Hij zei dat hij niets liever wilde dan masturberen terwijl hij me in de ogen keek'', zei Louise Post, die Toback in 1987 tegen het lijf liep en meeging naar een appartement.

Toback ontkende tegenover de krant dat hij de vrouwen kende. Als hij ze al had ontmoet, ''duurde dat hooguit vijf minuten''. Hij beweerde ook dat het gedurende de afgelopen 22 jaar ''biologisch onmogelijk'' was om dergelijk gedrag te vertonen. Hij kampt naar eigen zeggen onder meer met diabetes en hartklachten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren