logo songteksten.net

Burgerrechtenwaakhond boos op Taylor Swift

NEW YORK - Amerika's grootste burgerrechtenorganisatie heeft een boze brief geschreven aan Taylor Swift. De ACLU maakt bezwaar tegen de eis van Taylors advocaat dat een blogger een post over de zangeres verwijdert.

In het artikel op cultuurblog PopFront linkt de schrijver Taylor aan rechtsextremisme. De zangeres is volgens de blogger een icoon voor dergelijke groeperingen, en zou daar impliciet aan bijdragen. Vorige week ontving auteur Meghan Herning een brief van de raadsman van Taylor, die dreigde haar aan te klagen als ze de post niet verwijderde.

In een brief van de ACLU aan het team van de zangeres, schrijft de organisatie: "Mevrouw Herning en PopFront zullen op geen enkele manier meewerken aan jullie poging om hun grondwettelijke recht op vrije meningsuiting te ondermijnen." De organisatie noemt de claim van Taylors advocaat dat zijn eis niet openbaar gemaakt mag worden "de grootste onzin."

Na de actie van ACLU lieten verschillende reporters en bloggers op Twitter weten dat ook zij in het verleden een soortgelijke brief van de advocaat van Taylor hebben gekregen. Onder meer journalisten van The Daily Beast en Upworthy meldden dat hen is gevraagd verhalen over Taylor aan te passen of te verwijderen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren