logo songteksten.net

Jay-Z: Meek Mill slachtoffer justitie VS

NEW YORK - Meek Mill is volgens Jay-Z slachtoffer geworden van het Amerikaanse strafrechtsysteem. In een column in The New York Times schrijft hij dat justitie de rapper tegengewerkt en het hem, als donkere rapper, onnodig moeilijk wordt gemaakt om terug te keren in de maatschappij.

"Op het eerste gezicht lijkt dit misschien weer op een verhaal van een criminele rapper", schrijft Jay-Z. "Maar dit is anders. Meek Mill heeft in feite zijn hele volwassen leven al een proeftijd gehad. Hij is voor ongeveer een decennium gestalkt door een systeem dat iedere overtreding ziet als een rechtvaardiging om iemand weer op te sluiten. In plaats van hem een tweede kans te geven, wordt de proeftijd een soort landmijn. Een misstap heeft gevolgen die groter zijn dan de misdaad zelf."

Volgens Jay-Z staat het verhaal van Meek Mill niet op zichzelf. "Het is slechts een voorbeeld van hoe het strafrechtsysteem in Amerika dagelijks honderdduizenden zwarte mensen in de val lokt of lastigvalt. Zwarte mensen worden veel vaker terug naar de gevangenis gestuurd na reclassering of overtredingen dan blanken. Dat is iets waar we tegen in actie moeten komen."

Meek Mill kreeg twee tot vier jaar cel opgelegd. De ex-vriend van Nicki Minaj kwam in 2009 vervroegd vrij, na een celstraf voor het dealen van drugs en illegaal wapenbezit. In 2015 kreeg de muzikant, die eigenlijk Robert Rihmeek William heet, al eens huisarrest opgelegd omdat hij de voorwaarden van zijn invrijheidstelling had geschonden. Dit jaar werd hij twee keer gearresteerd, voor een vechtpartij en voor roekeloos rijden. Dat was voor de rechter reden om hem terug te sturen naar de gevangenis.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren