logo songteksten.net

Dubbele Nederlandse kans op Emmy Award

NEW YORK - Op het 45e International Emmy Awards Gala in New York heeft Nederland maandagavond twee kansen om in de prijzen te vallen. De Nederlandse regisseur Pieter Verhoeff dingt mee met zijn Engelstalige miniserie Tokyo Trial. In de categorie Arts is de Close Up-documentaire 'Robin de Puy - Ik ben het allemaal zelf' genomineerd.

Het historische drama Tokyo Trial gaat over juristen die een oordeel moesten vellen over Japanse oorlogsmisdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Verhoeff maakte de vierdelige serie, met Marcel Hensema in de hoofdrol van rechter, voor Netflix. Andere rollen zijn er voor Porgy Franssen en Hadewych Minis. De filmversie draait vanaf 11 januari in de bioscopen.

De documentaire over fotografe Robin de Puy werd in maart 2016 uitgezonden door AVROTROS. In de film is te zien hoe zij met een camera op de motor door Amerika reist voor een roadtrip. De film laat van dichtbij zien hoe ze worstelt met haar onzekerheden, maar ook hoe ze zichzelf via haar foto's beter leert kennen.

De International Emmy Award bekroont jaarlijks televisieproducties in elf categorieën die buiten de Verenigde Staten gemaakt zijn. De uitreiking is maandagavond, Amerikaanse tijd, in het Hilton Hotel in New York.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren