logo songteksten.net

Massamoordenaar Charles Manson overleden

LOS ANGELES - Charles Manson, de Amerikaanse sekteleider die zijn volgelingen in de jaren zestig aanzette tot gruwelijke moorden in Californië, is zondag overleden. Hij was 83 jaar. De zus van actrice Sharon Tate, een van de slachtoffers van Manson, meldde als eerste het overlijden. Zij was door de gevangenis op de hoogte gesteld.

De sekteleider, die tot levenslang is veroordeeld, werd vorige week opgenomen in het ziekenhuis. Wat hij mankeerde werd niet bekendgemaakt. In januari moest Manson ook al naar het ziekenhuis, voor wat toen een dringend medisch probleem werd genoemd.

Manson zit al meer dan 45 jaar in de gevangenis. In de jaren zestig verzamelde hij een schare overwegend jonge vrouwelijke volgelingen die bekend stond als de 'Manson Family'. In de zomer van 1969 zette hij ze aan zeven mensen te vermoorden, onder wie Tate, de zwangere vrouw van regisseur Roman Polanski. Volgens het Openbaar Ministerie was de moordpartij onderdeel van een plan van Manson om een rassenoorlog te ontketenen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren