logo songteksten.net

Acteurs Soof blij met serie na films

AMSTERDAM - De acteurs van de serie ‘Soof: Een nieuw begin’ zien na het maken van twee films grote voordelen in de serie. Het universum van Soof wordt groter, redeneert actrice Anneke Blok. Vanaf zaterdag is de serie te zien op Videoland.

‘’Het aardige van de serie is dat er meer personages zijn en meer verhaallijnen. Daardoor krijg je meer ruimte’’, vertelt Anneke Blok, die haar karakter van moeder Hansje verliefd ziet worden op Gerrit, een rol van Dick van den Toorn.

‘’Een serie na een film is heerlijk. Ik vind dit wel goed eigenlijk. Eerst heb je compacte films en mensen kennen de personages. In de serie kunnen er gemakkelijk personages bij’’, somt Blok de voordelen op.

Gênante situaties

Hoofdrolspeler Fedja van Huêt ziet ook wel de pluspunten van een serie na een film in plaats van andersom, wat gebruikelijk is. ‘’Je hebt meer mogelijkheden, meer tijd met langere verhaallijnen. In een film dien je alles te vertellen in anderhalf uur’’, zegt Fedja. “In de serie kun je méér gênante situaties spelen, dat is heel leuk.”

‘’Wat fijn is van de serie is dat er heel veel nieuwe personages bij komen, dat is voor ons acteurs inspirerend’’, vindt Fedja. ‘’Daar krijgen we nieuwe energie van. Ik denk dat de relatie van mijn personage Kasper met Soof uitermate geschikt is voor een serie. Ze komen nu in een andere levensfase en de kinderen ook. Met zo’n gezinssituatie kun je nog heel veel verzinnen.”

Tweede seizoen

In 2013 verscheen de eerste film over Soof in de bioscopen. Na twee films en de opnames van een serie hebben Videoland en RTL al een tweede seizoen besteld. ‘’Wie had dat destijds ooit kunnen bedenken’’, peinst actrice Lies Visschedijk (Soof). ‘’Maar achteraf snap ik het wel. Soof leent zich ervoor dat je met personages ouder wordt en de kinderen ziet opgroeien. Het voelt heel vanzelfsprekend. Dat er al tijdens de opnames een tweede seizoen is besteld heb ik nog nooit meegemaakt in film- en televisieland. Dat is wel heel luxe dat we het vertrouwen hebben gekregen.”

Lies Visschedijk wil wel voor het Swiebertje-effect waken. ‘’Natuurlijk heb ik even getwijfeld om door te gaan met Soof, of ik het echt wil doen en of ik het kan combineren thuis, want voor de serie maak ik lange draaidagen en ik ben veel van huis. Dat is niet niks. Ik moet er ook op letten dat het karakter Soof niet te veel met mezelf vergroeit. Daarom probeer ik in mijn andere werk iets heel anders te laten zien. Ik word wel veel gevraagd voor rollen die vergelijkbaar zijn met Soof, maar dan probeer ik kritisch te zijn en te denken ‘laat ik die kant van mezelf maar bewaren voor Soof’. Anders word ik een beetje Swiebertje en dat wil ik helemaal niet. Ik wil ook een vervelend wijf kunnen spelen of een officier van justitie. Dat is wel belangrijk voor je als acteur.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren