logo songteksten.net

De Mol bundelt mediabedrijven in Talpa Network

AMSTERDAM - John de Mol bundelt al zijn mediabedrijven in het nieuwe mediabedrijf Talpa Network. Het gaat om onder meer de radiostations 538, Veronica, Sky Radio en Radio 10, de televisiezenders SBS 6, Net5, Veronica en SBS 9 en de onlinediensten Juke en Kijk.

Talpa Network neemt ook e-commercebedrijf Emesa over. Dat bedrijf is vooral bekend van de website Vakantieveilingen. Met de overname wil Talpa Network onder meer de advertentiemogelijkheden vergroten.

Het samenvoegen van de mediamerken moet zorgen voor een kruisbestuiving tussen de verschillende takken van het mediabedrijf. Zo moeten televisieprogramma's beter online te vinden zijn en heeft Talpa Network ook diverse vloggers en bloggers onder contract. Daarnaast kondigde De Mol aan ook in nieuwe programma's te investeren.

VoetbalTV

Ook komt er een samenwerking met voetbalbond KNVB. Via het online platform VoetbalTV zijn binnenkort onder meer amateurwedstrijden te zien.

De Mol probeerde eerder Telegraaf Media Group (TMG) over te nemen. Hij werd echter afgetroefd door het Belgische Mediahuis dat zo'n twee derde van de aandelen in handen kreeg. De Mol heeft nog wel een groot belang in TMG.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren