logo songteksten.net

Bioscopen zitten weer vol dankzij staking

AMSTERDAM - De Nederlandse bioscopen zitten dinsdag weer opvallend vol door de lerarenstaking. Veel theaters planden extra voorstellingen in of openden eerder hun deuren om leerlingen die niet naar school konden te ontvangen.

Exploitant Pathé, de grootste bioscoopketen van Nederland, had rond 14.00 uur meer dan 23.000 kaartjes verkocht. Dit zijn er overigens minder dan de bijna 40.000 mensen die tijdens de vorige lerarenstaking begin oktober rond die tijd al naar de bioscoop waren geweest. “Maar dat heeft vermoedelijk te maken met de sneeuw en de ijzel”, aldus een woordvoerder. “Die speelden de bioscopen de afgelopen dagen ook parten.” Ook in de Vue-bioscopen is het drukker. Het bezoekersaantal ligt volgens een woordvoerder drie keer hoger dan op een normale dinsdag.

De best bezochte film van Pathé was donderdag de Pixar-animatie Coco. De familiefilm over de rebelse Mexicaanse tiener Miguel, die een bezoek aan het Dodenrijk brengt om zijn opa te zoeken, verbrak de afgelopen weken al verschillende records. Ook de Nederlandse familiefilms De Familie Slim en Dikkertje Dap deden het goed.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren