logo songteksten.net

Ophef over loon No Surrender-baas

DEN HAAG - De relatie tussen publieke omroep PowNed en No Surrender-baas Henk Kuipers leidt tot verontwaardiging in de Tweede Kamer. Kuipers zou voor elke aflevering van de serie Captain Henk 1000 euro hebben ontvangen. Onacceptabel, stelt het CDA in De Telegraaf. De partij wil uitleg van het kabinet.

''Wij vinden het onacceptabel dat de georganiseerde misdaad zo’n podium wordt gegund. Als nu blijkt dat dat podium daadwerkelijk is gekocht met belastinggeld, dan is dat dermate ernstig dat wij het kabinet om opheldering zullen vragen'', zegt CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg.

De NPO zegt met PowNed in gesprek te gaan. De Nederlandse Publieke Omroep laat weten dat er ,,bij de start van de serie met PowNed is besproken dat er niet zou worden betaald. Wij kunnen nu nog niet beoordelen of zij zich daaraan hebben gehouden. Daarover gaan wij het gesprek met PowNed zeker aan'', aldus een woordvoerder.

In de talkshow Jinek ontkende PowNed-baas Dominique Weesie eerder deze week dat Kuipers geld kreeg voor zijn medewerking aan de serie.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren