logo songteksten.net

Nog geen oplossing over kwestie Winterparade

AMSTERDAM - De Amsterdamse Winterparade en theaterfestival De Parade hebben nog geen oplossing bedacht om het kort geding over de naam Winterparade af te wenden. Beide partijen geven elkaar tot zondagavond de tijd voor een schikking.

"Wij hebben van onze kant een maximaal voorstel gedaan, wat op zeer curieuze wijze is afgewezen door een deel van de afvaardiging van de Parade. Wij betreuren dit zeer'', zegt organisator Philippe Hes van De Amsterdamse Winterparade zaterdag. "We hebben er alles aan gedaan om dit probleem onderling op te lossen."

Terts Brinkhoff, geestelijk vader van de wintereditie van het culturele festival De Parade, bevestigt een gesprek met de organisatie van De Amsterdamse Winterparade te hebben gevoerd. Hij zegt te hopen dat het door hem aangespannen kort geding dinsdag niet door hoeft te gaan. ''We hopen eruit te komen'', zegt Brinkhoff.

De WinterParade is een cultureel evenement dat al zeventien jaar een begrip is. Het is een mengeling van diner, theater, dans en muziek. De eerste editie van De Amsterdamse Winterparade in de RAI behelst onder meer een kerstmarkt, schaatsbaan en een oud-Hollandse kermis met een reuzenrad tijdens de kerstvakantie. In de Christmas Cinema draaien overdag de nieuwste kerstfilms, terwijl 's avonds kerstklassiekers zijn te zien. De organisatie hoopt op een kwart miljoen bezoekers.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren