logo songteksten.net

850.000 euro binnen voor Syrische kinderen

DEN HAAG - Met een reeks acties is inmiddels 850.000 euro ingezameld voor Syrische kinderen. UNICEF laat weten dat het een deel van het gedoneerde geld al heeft gebruikt om de kinderen te helpen. Onder anderen Guus Meeuwis zette zich in.

"Mijn collega uit Libanon vertelde over de blijdschap van een meisje dat een kledingpakket kreeg met nieuwe laarsjes'', zegt Suzanne Laszlo, directeur van UNICEF Nederland.

Op allerlei manieren wordt geld ingezameld om Syrische kinderen te helpen. Zo bracht Guus Meeuwis tijdens een reeks concerten een actie voor de aanschaf van dekens onder de aandacht. Bezoekers konden een muts kopen waarvan de opbrengst naar dekens voor Syrische kinderen ging. Het Groot Kerstcircus Den Haag doneerde van ieder verkocht ticket 1 euro aan winterhulp voor de kinderen. Bekende Nederlanders als Claudia de Breij en Nicolette van Dam voerden online actie.

De kinderen van Syriƫ gaan de zevende oorlogswinter in. UNICEF laat weten dat dit jaar een recordaantal van 8,5 miljoen kinderen in Syriƫ en de buurlanden afhankelijk is van noodhulp.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren