logo songteksten.net

Eddy Zoëy gelukkiger zonder tv-klussen

AMSTERDAM - Eddy Zoëy is niet meer actief in de tv-wereld en dat maakt hem veel gelukkiger. In het nieuwe magazine Jeu, een blad voor 50-plussers dat vanaf zaterdag twee keer per jaar bij De Telegraaf zit, is Zoëy openhartig over zijn ervaringen als presentator.

Van 2009 tot 2012 presenteerde hij Expeditie Robinson, maar dat was eigenlijk niks voor hem, zo vertelt hij. "Het is een geweldig programma, respect voor de makers, maar het is een enorm lange zit van niks doen voor de presentator. Ik heb ooit eens berekend dat ik op één dag Take me Out-opnames, we namen zes afleveringen per dag op, méér deed dan in de twee maanden die ik voor Robinson op zo’n eiland zat."

De vijftiger merkt dat mensen vaak een verkeerd beeld hebben van het tv-werk. "Televisie is niet zaligmakend. Mensen denken altijd dat als je niet meer op tv bent, je wel zult zijn afgedankt. Maar er zijn echt mensen die daar zelf voor kiezen. Ik was op een gegeven moment belachelijk veel op tv. Nu we er toch zijn, Take me Out, Expeditie Robinson, Ibiza 24/7, The Phone. Allemaal tegelijk in hetzelfde jaar ook, 2009. Bijna iedere dag was mijn bek op de buis. Financieel had ik het veel beter dan nu, maar nu ben ik gelukkiger."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren