logo songteksten.net

Bette Midler neemt afscheid van Hello Dolly

NEW YORK - Actrice Bette Midler neemt zondag afscheid van de musical Hello Dolly. De 72-jarige actrice speelde de hoofdrol in de succesvolle musical bijna tien maanden. De rol van koppelaarster Dolly Levi leverde haar lyrische recensies, uitverkochte zalen en een Tony Award voor beste vrouwelijke hoofdrol op.

Het was de eerste echte hoofdrol voor Midler in een Broadway-productie. De musical Hello Dolly vertelt over een koppelaarster die zichzelf heeft voorgenomen de selfmade miljonair Horace Vandergelder voor zich te winnen. Zij doet dit terwijl de twee winkelbedienden van Vandergelder voor het eerst naar New York reizen om echte liefde te vinden.

Bette Midler is niet de enige hoofdrolspeelster die afscheid neemt van de productie. Ook David Hyde Pierce, vooral bekend als Niles Crane uit de serie Frasier, stopt er na tien maanden mee. Hij speelde de mannelijke hoofdrol van Horace Vandergelder.

Er zijn zondag nog twee voorstellingen, ‘s middags en ‘s avonds. Voor de laatste voorstelling van Midler, een benefiet voor het Actors Fund, gingen online kaartjes voor duizenden dollars van de hand.

De musical speelt gewoon door. De titelrol van Dolly wordt vanaf volgende week gespeeld door musicalvedette Bernadette Peters. De rol van Vandergelder gaat naar Victor Garber, onder meer bekend van hitserie Alias en Oscarwinnaar Titanic. Hello Dolly ging in 1964 in première en was in de jaren zestig met bijna drieduizend opvoeringen de meest succesvolle Broadway-musical ooit. Het stuk werd sindsdien meerdere malen opnieuw opgevoerd. De nieuwe cast speelt in elk geval tot en met juli.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren