logo songteksten.net

‘Nieuwe Moordvrouw traktatie voor kijker’

AMSTERDAM - De vaste kijkers van Moordvrouw worden komend seizoen getrakteerd op spannende ontwikkelingen. Volgens hoofdrolspeelster Wendy van Dijk wordt er in de zevende reeks nog meer van de vaste personages gevraagd.

“Het was natuurlijk altijd al spannend maar dit keer zijn ze heel erg op elkaar aangewezen. En dat zorgt voor wrijving”, zegt Wendy over het nieuwe seizoen. “De fans worden echt getrakteerd.”

De kijker valt aan het begin van het zevende seizoen in op een cruciaal punt. De hoofdpersonages Fenna (Van Dijk), Evert (Thijs Römer), Bram (Achmed Akkabi) en Liselotte (Fockeline Ouwerkerk) hebben hun politiebadges ingeleverd en zijn voor zichzelf begonnen.

Vaarwater

“We zijn geen rechercheurs meer. We hebben ons eigen kantoor en worden een soort special force van de AIVD”, aldus Wendy. “We werken dus niet meer samen met de politie maar zitten nog wel in elkaars vaarwater.”

Moordvrouw krijgt naast de nieuwe verhaallijn ook een andere vorm. Voor het eerst heeft de reeks een doorlopend verhaal en zijn de afleveringen niet meer los van elkaar te zien. “Dan vraag je wel wat van de kijker”, beseft Wendy. “Je moet doorkijken. Dat is het spannende eraan.”

Fenna

Of Moordvrouw ook in de nieuwe hoedanigheid een succes blijft, is altijd afwachten. “Ik hoop het, maar ik heb er vertrouwen in”, aldus Wendy, die nog genoeg plezier aan de reeks beleeft om ook na seizoen zeven door te willen. “Het is te leuk. Nee, ik ben Fenna nog lang niet zat.”

De eerste aflevering van de zevende reeks van Moordvrouw is op zondag 21 januari te zien op RTL 4.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren