logo songteksten.net

Opening Lion King te zien op Musical Gala

SCHEVENINGEN - Het openingsnummer Circle of Life van de musical The Lion King zal op 24 januari integraal te zien zijn tijdens de uitreiking van de Musical Awards. Het is voor het eerst dat het nummer ergens ter wereld live op televisie wordt uitgevoerd, zo maakte de organisatie vrijdag bekend. Dit is mogelijk omdat de uitreiking van de prijzen plaatsvindt in het Circustheater, waar momenteel The Lion King wordt gespeeld.

The Lion King is gebaseerd op de gelijknamige Disneyfilm uit 1994 over leeuwenwelpje Simba dat moet vluchten als zijn gemene oom Scar zijn vader Mufasa vermoordt en de macht grijpt. De musical, met muziek van Elton John en Tim Rice, ging in 1997 in première op Broadway en won zes Tony Awards.

De voorstelling is wereldwijd inmiddels door 80 miljoen mensen gezien. The Lion King was tussen 2004 en 2006 al ruim negenhonderd keer in het Circustheater in Scheveningen te zien en trok daar 1,6 miljoen bezoekers. De hoofdrollen werden toen gespeeld door Edwin Jonker en Carolina Dijkhuizen.

De voorstelling is in oktober 2016 in reprise genomen en speelt zeker tot de zomer in het Circustheater. De uitreiking van de Musical Awards is live te zien bij de NPO.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren